Inbraakpreventie
Een goede beveiliging van uw woning kan veel ongemak en verdriet voorkomen. Doe daarom altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.
Daarnaast is het zinvol om uw woning te voorzien van goede sloten met een zg. kerntrekbeveiliging. De meeste inbraak gebeurt via de deur en met een goed slot (SKG -Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk 3 sterren geeft 10 minuten vertraging) heeft u in ieder geval een goed slot. Een deur of raam beveiligen met meerder sloten of met driepuntssloten is een ander beproefte inbraakpreventie.
Toch hangt ook veel af van de deur of raam zelf, van uw kozijnen, en natuurlijk van uw glaswerk. Voor een goed advies kunt u zich tot ons wenden zodat u goed beveilgd bent. Wij leveren enkel goedgekeurde sloten en materialen, en kunnen ook uw woning van videobewaking voorzien.
Meer kunt u lezen op websites van:
Politie – Politie Keurmerk Veilig Wonen
en
Rijksoverheid – Maak het ze niet te Makkelijk
Brandpreventie
Een brand kan zich in korte tijd, soms wel in 5 minuten, uitbreiden van klein binnenbrandje tot een grote uitslaande brand. Omdat risico te verkleinen zijn een aantal invalshoeken van groot belang.
- Een brand voorkomen is uiteraard het allerbelangrijkste. Het is echter niet altijd mogelijk dat te doen.
- Een brand in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekken, en te doen melden. Echter hier geldt dat niet iedere brand ontdekt wordt.
- Een brand zo veel mogelijk automatisch in omvang te beperken;
- Een brand zo goed mogelijk te bestrijden.
Wij kijken vanuit bovenstaande invalshoeken naar brandveiligheid en trachten waar nodig en gewenst onze technische expertise in te zetten om de veiligheid van woningen, apprtementencomplexen en bedrijven te maximaliseren.
Meer informatie kunt u vinden bij de brandweer op: https://www.brandweer.nl/brandveiligheid/
Het voorkomen van brand
Hierbij kunt u denken aan het veilig omgaan met elektrische apparatuur en hun aansluiting, het omgaan met open vuur tijdens komen en het gebruik van goedgekeurde keukenapparatuur en deze aan te laten sluiten door een erkende installateur als Meulemans, het regelmatig na laten kijken van uw haard en schoorsteen of rookgasafvoer etc. Denk eraan dat het voorkomen van brand afhangt van goedwerkende en correct geistalleerde apparatuur en van veilig gedrag in huis en buitenshuis.
Het in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekken van een brand
De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. Als u slaapt, ruikt u niets. U wordt dus niet wakker van de rooklucht. En doordat de rook veel giftige gassen bevat, raakt u al snel in een diepe bewusteloosheid. Vaak al binnen enkele minuten! Uk kunt sneller een brand onrdekken als u gebruik maakt van een rookmelder of van meerder rookmelders.Rookmelders zijn dus echt van levensbelang. Tegenwoordig zijn er verschillende types dit rook, warmte en CO melding integraal leveren.
Het meest gebruikte type rookmelder is de optische melder. Deze melder maakt gebruik van een lichtgevoelige cel, die de rook waarneemt. Er bestaan ook combimelders: dit zijn rookmelders gecombineerd met een koolmonoxidemelder (CO). Plaatst u meerdere rookmelders? Gebruik dan het liefst rookmelders die u met elkaar kunt verbinden. Gaat er één melder af, dan gaan de andere ook. Toepassing van zo’n installatie doen wij bijvoorbeeld in de hallen van appartementencomplexen.
Rookmelders gaan bij normaal gebruik en onderhoud zo’n tien jaar mee. Test regelmatig of de melder nog werkt. Op iedere rookmelder zit hiervoor een testknop. Een batterij gaat gemiddeld één jaar mee. Als u de batterij plaatst, plak dan meteen een datumstickertje op de rookmelder. Zo weet u altijd wanneer hij voor het laatst is vervangen. Als de batterij bijna leeg is, hoort u elke minuut een hard piepsignaal. Er zijn sinds kort ook rookmelders te koop waarvan de batterij tien jaar meegaat.
Het beperken of blussen van een brand
Een brand kan zowel handmatig als automatisch in omvang worden beperkt of geblust. Bij handmatig blussen kan gedacht worden aan blusapparaten als poederblussers of aan water blussystemen.Voor beiden kunt bij Meulemans advies aanvragen. Wij leveren deze handmatige systemen, installeren daartoe waarnodig brandleidingen en monteren brandhaspels en brandblussers.
Bij het automatisch blussen wordt een brandleidingssysteem geplaatst waarop een of meerdere sprinkler systemen zijn aangesloten.
Valbeveiliging
Aanleg, onderhoud en keuring van valbeveiligingssystemen
Een werkplek op hoogte dient veilig te zijn, zowel voor de toegang naar een werkplek als voor dakinspecties. De ARBO stelt dan ook eisen aan de veilgheidsvoorzieningen die op een dak getroffen moeten worden wil men op dat dak kunnen werken of het dak kunnen inspecteren.
Bij de aanleg van een dakvalbeveiligingssysteem laten wij altijd een Risico Inventarisatie (RI&E) opstellen.
Het doel hiervan is de risico`s, voordat de werkzaamheden beginnen, te signaleren zodat er op tijd risicobeperkende maatregelen genomen kunnen worden. Om de risico`s van werkzaamheden en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen te inventariseren en te evalueren maakt men gebruik van een taakrisicoanalyse.
Een taakrisicoanalyse kan gebruikt worden bij het opstellen van de RI&E.Een belangrijk uitgangspunt bij het opstellen van deze taakrisicoanalyse is het risico gestuurd werken. Maatregelen om onveilige situaties of onveilige handelingen te voorkomen worden hierdoor gestuurd op het werkelijke blootstellingsgevaar. Schijnveiligheid wordt op deze manier zo veel mogelijk voorkomen. Om de risico`s van werkzaamheden en de daarbij behorende veiligheidsmaatregelen te inventariseren en te evalueren maken wij gebruik van zo’n een taakrisico analyse.
Voor het dak wordt dan een Dakveiligheisplan opgesteld. Op deze plattegrond moet de veilige route en alle aanwezige veiligheidsvoorzieningen worden aangegeven. De persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM`s) moeten worden afgestemd op de aanwezige veiligheidsvoorzieningen. Instructies voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM`s) moeten ter plaatse of bij afgifte ervan aanwezig zijn. Alle veiligheidsmiddelen moeten jaarlijks worden gekeurd.
Van het dak wordt vervolgens een fotorapportage gemaakt. en worden alle aanbevolen maatregelen in de RI&E opgenomen.
Wij werken hierbij volgens een kwaliteitsborgingssysteem dat voldoet aan: Richtlijn 89/686/EEG van de Europese Raad, en NEN-EN 795
Als ons veiligheidswerk aan daken wordt gekeurd door het Liftinstituut.