Heeft u een project waarmee wij kunnen helpen?
Verwarming
CV Ketels
Met Meulemans weet u zeker dat uw CV goed en vakkundig wordt geinstalleerd. Wij installeren alle A-merken CV ketels. Uw CV bestaat immers uit meer dan alleen uw CV ketel. De ketel is immers aangesloten op een rookgasafvoer systeem dat regelmatig dient te worden nagekeken om te vermijden dat er rookgassen van de CV naar uw woon en slaapvertrekken lekken. Daarnaast is het van belang dat ook de gasaansluiting van uw ketel deskundig is aangesloten er wordt gecontroleerd op eventuele lekkage. Daarom leveren wij bij iedere installatie een compleet pakket dat bestaat uit:
- Aansluiting en controle rookgasafvoer
- Aansluiting en controle gasaansluitng
- Afregelen van de CV ketel
Verwarming Kiezen
Niet in iedere woning is eenzelfde verwarming nodig. Een groot gezin verbruikt immers meer warm water dan een 1-persoons huishouden. En een groot huis moet meer kamers verwarmen dan een klein appartement. Als u contact met ons opneemt helpen wij u met uw keuze !
Kopen of Leasen ?
U kunt uw CV ketel kopen maar u kunt deze ook huren (of beter gezegd leasen). Bij een lease is de ketel meteen uw eigendom maar betaald u een klein maandelijks bedrag gedurende een vast afgesproken tijd. Voor meer informatie over het leasen van uw CV ketel neemt u contact met ons op.
Verwarmingsregeling
Met een thermostaat regel je de temperatuur in je woning. Een thermostaat is het kleine kastje waarmee je met drukknoppen, een schakelaar en (soms) een display de warmte kunt regelen. De thermostaat is gekoppeld aan het centrale verwarmingssysteem en zorgt dus voor een aangenaam leefklimaat in je huis. Er zijn conventionele thermostaten, klokthermostaten en slimme thermostaten op de markt.
Om je energiegebruik door het jaar heen bij te houden, hoef je niet meer de meterkast in om de standen af te lezen. Inmiddels zijn er allerlei handige apparaatjes om te helpen bij energiebesparing: zogenoemde ‘slimme thermostaten’ of ‘energiemanagers’. Thermostaten en energiemeters zijn eigenlijk 2 verschillende soorten apparaten. Er zijn nu ook combinaties van de 2 op de markt. Het doel van beide is bovendien helpen bij energie besparen.
Zo zijn er momenteel ook thermostaten beschikbaar met een ingebouwde bewegings- en lichtsensor. Deze zou volgens de leveranciers ‘tot wel €175 per jaar’ aan energiebesparing opleveren. Onder meer doordat de verwarming automatisch uitgaat. Afhankelijk van de instellingen bijvoorbeeld na een uur zonder beweging. Maar opvolgen van een bekend advies – zet de verwarming ruim voor het naar bed gaan of weggaan lager – bespaart meer energie. ‘Slimme’ thermostaten zijn zeker handig voor wie nogal eens vergeet de verwarming lager te zetten. Kijk voor besparings tips en apparatuur bij ons ook onder Energiebesparing !
Verwarming inregelen
Het inregelen van een verwarmingssysteem kan bijna altijd beter waardoor u nodeloze energiekosten kunt besparen.Zo worden veel installaties op vollast afgeregeld terwijl ze vaak op deellast draaien, en dus op andere druk en waterdebieten ingeregeld dienen te worden. Voor informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.
Thermostaten
Wij leveren verschillende thermostaten voor de regeling van uw warmte. Zo kunt u kiezen uit eenvoudige (draai) draaithermostaten die enkel aan of uit gaan bij een bepaalde temperatuur, of kiezen uit een groot assortiment van thermostaten die op versschillende manieren en tijd uw huis comfortabel houden op de minst energiekostende manier. Daarnaast leveren wij ook zg. slimme thermostaten.
Radiatoren
Woonkamer
In de woonkamer kunt u verschillende typen radiatoren toepassing. U kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld uw radiator in uw muur op te nemen
(muurverwarming) waardoor er geen radiator meer aan uw buitenmuur onder het raam staat, of enkel uw oude radiator te vervangen door een nieuw en effiecienter type, of een zogenoemde plaatradiator tegen een deel van uw muur te plaatsen.
Voor informatie over alle verschillende soorten en toepassingen kunt u contact met ons opnemen.
Badkamer
Wij leveren ook voor de badkamer speciale badkamer radiatoren. Deze bieden de mogelijheid om tevens uw handdoek over te drogen en complementeren een moderene, eigentijdse inrichting.
Vloerverwarming
Vloerverwarming is niet alleen in nieuwbouw woiningen een aantrekkelijke optie. Ook in bestaande appartementen kunt u zo een comfortabeler leefklimaat scheppen én tegelijkertijd op uw stookkosten besparen. Lees hier verder over vloerverwarming of neem contact met ons op.
Vloerverwarming
Vloerverwarming is niet alleen in nieuwbouw woiningen een aantrekkelijke optie. Ook in bestaande appartementen kunt u zo een comfortabeler leefklimaat scheppen én tegelijkertijd op uw stookkosten besparen.
Tegenwoordig gebeurt het zelden of nooit meer dat een stenen vloer wordt gelegd zonder vloerverwarming. En dat is ook niet zo verwonderlijk wanneer we bedenken dat vloerverwarming een aantal voordelen in zich verenigd:
Het bespaart energie:
Vloerverwarming springt bijzonder zuinig om met energie. Omdat de grote behaaglijkheid en de gelijkmatige temperatuursverdeling van de vloerverwarming de temperatuur 1 á 2 graden C lager kan worden ingesteld dan bij andere verwarmingssystemen ontstaat een voorsprong op het energieverbruik van vloerverwarming, ofwel een besparing op de energiekosten. In een ruimte die door vloerverwarming wordt verwarmd, wordt 19 á 20 graden C als behaaglijk ervaren. Dit in tegenstelling tot verwarmen door radiatoren: pas bij 21 á 22 graden wordt een ruimte dan als behaaglijk ervaren. Deze lagere temperatuur betekent al snel een besparing van 10 á 20% op de energierekening. Per graad lagere luchttemperatuur wordt ca. 6% energie bespaard.Nog iets: HR – ketels (wie heeft ze inmiddels niet?) halen hun beoogde hoge rendement alleen als de aanvoertemperatuur van de verwarming niet boven een temperatuur komt van ca. 55o C. Iets dergelijks geldt voor warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers: deze zijn eigenlijk niet toe te passen als de aanvoertemperatuur hoger ligt dan 55o C; althans: het gunstige effect van de energiebesparing (juist het doel waarvoor ze toegepast worden) wordt goeddeels teniet gedaan als de aanvoertemperatuur te hoog wordt.
Het verhoogt comfort:
Vloerverwarming werkt door het principe van stralingswarmteoverdracht wat een aangename ervaring met zich mee brengt. Denkt u maar aan het zonnetje in het vroege voorjaar; ondanks dat de luchttemperatuur laag kan zijn, voelt u zich toch behaaglijk als de zon u beschijnt. Een ander comfortverhogende effect is dat het zogenaamde koude – voeten – probleem opgelost is wanneer voor vloerverwarming wordt gekozen. Ook dit is een reden dat de ruimtetemperatuur wat lager kan zijn: warme voeten leveren al snel een behaaglijk gevoel over het hele lichaam; koude voeten daarentegen doen mensen rillen; al is de ruimtetemperatuur wat hoger.
Het is hygiënisch en gezond:
Door een gelijkmatige temperatuur wordt luchtcirculatie voorkomen. De luchtvochtigheid ligt door een lagere temperatuur ca. 12% hoger dan bij radiatorenverwarming. Eén van de redenen dat vloerverwarming door bijvoorbeeld Cara – patiënten als positief wordt ervaren.
Het geeft vrijheid van interieurkeuze:
Door het ontbreken van radiatoren ontstaat alle vrijheid bij het inrichten van het interieur. Denkt u maar aan lamellen of gordijnen tot op de grond; zonder dat het uitzicht ‘bedorven’ wordt door radiatoren.
Het is de enige mogelijkheid wanneer verwarmingsinstallaties water aanvoeren wat niet warmer is dan 55 C.
Steeds vaker worden wijken gebouwd waar word gewerkt met een zogenaamde ‘stadsverwarming’. Door de burgerlijke gemeente wordt dan elk huis voorzien van een aansluiting op warm water wat elders verwarmd wordt. Dat wil dus ook zeggen dat geen verwarmingsinstallatie in huis meer aanwezig is. De warmte die de verwarmingsinstallatie in dit geval genereert is in de meeste gevallen niet warmer dan 55 C. Deze temperatuur is te laag om gebouwen door middel van radiatoren te verwarmen. Er blijft daarom niets anders over dan te verwarmen door middel van vloerverwarming. Om dan de beoogde energiebesparing alweer niet te niet te doen ligt het voor de hand te kiezen voor een stenen vloer c.q. steen vloerafwerking.
Rookgaskanalen
Het kiezen van rookgaskanalen is een keuze waar veel expertise bij komt kijken. Wij hebben de kennis in huis om uw rookgaskanalen optimaal af te stemmen. Rookgaskanalen zijn veelal opgebouwd uit drie lagen t.w.: binnenmantel, isolatie en een buitenmantel. De rookgasafvoeren en ventilatiekanalen kunnen worden voorzien van diverse kappen en regenranden. Indien noodzakelijk kan een rookgasafvoer ook voorzien worden van een geluiddemper. Als een rookgaskanaal correct wordt geinstalleerd komen condenserende rookgassen niet in aanraking komen met het bouwkundige kanaal, zodat de HR-ketels hun rookgassen zonder problemen kunnen afvoeren. Soms moeten bouwkundige obstakels genomen worden waardoor er condensatie van de rookgassen zou kunnen ontstaan. Het vervuilde condenswater wordt direct dan opgevangen in een daarvoor bestemd condenspot met aftap die aangesloten wordt op het vuilwaterriool.
Luchttoevoer
Om een grotere cv-ketel in gesloten uitvoering te kunnen aansluiten, is meestal een gecombineerde rookgasafvoer / verbrandingsluchttoevoer nodig. Dit kan bijvoorbeeld dan door een concentrische buis constructie. Bovendaks dient de uitmonding van de rookgas gescheiden te blijven van de onderliggende luchttoevoer. De ventilatie regenrand zorgt ervoor dat er geen vochtig regenwater wordt aangezogen. De omringende lucht zal worden voorverwarmd en daarna aangesloten worden op de verbrandingsluchttoevoer van de ketel. De beluchting zorgt voor de benodigde verse luchttoevoer in de technische ruimte in combinatie met de ontluchting. De ontluchting zorgt voor de juiste luchtstroming in de technische ruimtes, wat op een natuurlijke wijze geschiedt in samenwerking met de beluchting van de ruimte. Uiteraard dienen hiervoor ook weer de nodige normen waaraan bij als erkend installatiebedrijf ons strikt houden.
Geluidsoverlast
Soms kan het zijn dat een rookgasafvoer geluidsoverlast met zich meebrengt en het noodzakelijk is om de geluidsoverlast te reduceren en de rookgasafvoer te voorzien van een geluiddemper. Dit kan zowel een tussenbouw demper of een inwendige kerndemper zijn. Om het geluid tot een maximum te reduceren is een combinatie hiervan ook mogelijk.
In appartementcomplexen is het vaak noodzakelijk om meerdere gaswandtoestellen (CV ketels) op één collector rookgaszijdig aan te sluiten (cascadesysteem). Uiteraard is dit ook mogelijk bij gesloten toestellen, zodat de verbrandingsluchttoevoer uit het zelfde druk gebied komt.Dit kan in een concentische (pijp in pijp) als excentrische (naast elkaar) buis aangebracht worden. Bij installatie van zo’n systeem komen soms veel vragen aan de orde die wij graag met u samen doornemen en samen bezien hoe uw wensen tot uitvoer kunnen worden gebracht.
Gastoestellen
Verschillende soorten gastoestellen, al naar gelang waarvoor u deze wilt gebruiken. Zo leveren en installeren wij kooktoestellen, gasovens, gas-geisers, CV ketels, gasboilers, terrasverwarming op gas, gevelkachels en gaskachels, en gasheaters (voor toepassing in grote volumuneuze gebouwen).
Al deze toestellen dienen uiteraard deskundig te worden aangesloten en onderhouden. Indien u bij Meulemans zo’n toestel aanschaft heeft u meteen de optie om daarvoor een voordelig servicecontract af te sluiten waardoor u verzekert bent voor een lang en zonder gebreken gebruik van uw toestel. Al onze toestellen worden aangesloten met materialen voorzien van een GIVEG-keurmerk.
Gasleidingen
Wij monteren gasleidingen vanaf de gasmeter naar het gastoestel. Nadat de gasleidingen zijn aangesloten controleren wij de leidingen op gasdichtheid door deze onder druk af te persen. Hierdoor bent u verzekerd van een veilig functioneren van uw gasfornuis, kachel of ander gastoestel.